onsdag 2. november 2011

En raring


Trodde først at jeg hadde skutt en spissing (1-åring) på dagens morgenjakt, men ved nærmere undersøkelse kunne jaktkompis Jon konstatere at det nok dreide seg om en to-åring med underutviklet gevir. Hjorten holdt følge med to hundyr, men det er ikke mye å vise fram for "damene" dette....

Gevirstangen på hjortens høyre side er ikke knekt, bare en liten vorte har vokst ut.
På venstre side har hjorten både vorte og en stang som har vokst ut på baksiden av rosenkransen.

Jon kunne bestemme ut fra tennene at det er snakk om en to-åring.
Dyrets slaktevekt var på 56 kg. Testiklene viste seg å ikke være større enn hva en kan se på en voksen råbukk. Vanskelig å forklare hvorfor hjorten var unormal i forhold til alder.

Noen ganger er det imponerende hvor langt dyret kan gå etter skudd. Med et dobbelt lungeskudd forflyttet hjorten seg hele 80 meter.

Det ble festmåltid for Haley med mellomgulv og hjerte!

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med hjorten! Siden den så så merkelig ut så var det nok goddt å få tatt den ut - ikke sikkert den hadde hatt så mye godt å tilføre nye generasjoner.

  Ad det å springe langt etter lungeskudd; jeg var på søk i gårkveld etter en spissbukk med perfekt gjennomskyting - den løp 3-400 meter ....!

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar :-)

  Ja, det er merkelig at det går an. Andre ganger detter de etter 5 meter. Det rare her var at jeg brukte lyddemper og "god" avstand.

  Har opplevd flere ganger på innmark med kort avstand at de springer et stykke. Har konkludert dette med at de faktisk hører smellet.

  Andre

  SvarSlett