lørdag 6. august 2011

1.premie på blodsporprøven


Det ble en lykkelig lørdag da også jeg gikk opp til blodsporprøve med Haley. Hun gikk til 1.premie og gjorde et "meget godt sporarbeid". Tidligere i uken fikk Linda Merete og Haley en fin 2.premie.

Jeg var på forhånd litt nervøs for at det siste døgnets enorme nedbørsmengde skulle virke inn på resultatet, men Haley jobbet veldig godt i striregnet. Også i dag brukte hun god tid ved sporstart, men hun var mer fokusert enn forrige gang. Ellers ser vi at arbeidet med å senke tempoet hennes i sporet har gitt resultater. 

Kravet til en blodsporprøve er at hunden skal spore omkring 600 meter. Det benyttes 2-3 dl blod og det legges inn fire vinkler. I tillegg skal det være to opphold på minst 10 meter hvor det ene oppholdet også skal ha en vinkel. Sporet vil  inneholde et sårleie som hunden skal markere. Ved sporslutt venter det en skanke og ros! Sporet legges ut på forhånd og skal være ca 1 døgn gammelt.

Den røde linjen viser blodsporet lagt av dommer, mens den blå linjen viser Haleys sporing.

Haley fikk gode kritikker av dommeren som ser "potensialet til en dyktig ettersøksekvipasje".  Jeg fikk rådet om  å stole mer på hunden, og det skal jeg få til. Når fersksporprøven er unnagjort håper vi på godkjenning og mye praktisk trening.

En stolt matfar er veldig fornøyd med jenta si!

Stor takk til dommer  Helga-Mari Tessem. 

2 kommentarer:

  1. Stort grattis från syster Hilda och pappa Albin!

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Det er nå det begynner å bli gøy :-)

    SvarSlett