torsdag 8. desember 2011

På oppdrag


I dag morges fikk jeg en telefon fra Sporsentralen med nytt oppdrag. En jeger som hadde skutt et dyr på måneskinssjakt hadde meldt i fra om behov for ettersøkshund. Kalven var skutt kl 04.00 og Haley og jeg kom til stedet kl. 9.00. Sporene var snødd igjen og temperaturen var rundt nullpunktet. Jeg var derfor redd for at det kunne bli vanskelig å følge sporet.

Haley var på hugget med en gang, og hadde stø kurs. Hun blåste en del i nesen ettersom hun hele tiden sniffet inn nysne i neseborene. Dyret hadde stukket ut i en ferdsåre, og vi  så spor etter andre dyr som hadde krysset sporet. Like før 9.30 kunne jeg ta dette bildet av Haley sammen med hjortekalven. Hun var tydelig kry og fikk seg noen biter av hjertet som belønning.

I dette tilfelle gjorde jegeren alt riktig. Da jegeren etter ca 100 meter ikke fant dyret på egen hånd, avsluttet han søket og tok kontakt for ettersøkshund. Så sporet var ikke blitt ødelagt av trakking og andre hunder. Det gjør jobben mye lettere for ekvipasjen, og denne gangen ble resultatet veldig vellykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar