torsdag 28. august 2014

Med livet som innsats....

Avslutter sporing med en heller misfornøyd Haley som gjerne ville holdt det gående mye lenger.....

Fikk en telefon fra Sporhundsentralen sent en torsdag kveld med melding om en påkjørt hjort. Hjorten hadde hoppet over et autovern og rett inn i en bil, som hadde fått tydelige skader. Haley og jeg gjorde oss klar og var ute i bilen mindre enn 10 minutt etter utkalling.

Beskrivelsen av kollisjonsstedet var nokså uklart. Sjåføren hadde vansker med å huske nøyaktig hvor dette hadde skjedd og jeg hadde derfor en strekning på nærmere 1 km å forholde meg til. I tillegg var klokken rundet midnatt, det var svart og biler og vogntog tok ingen hensyn til en mann i neonvest og lommelykt som gikk langs grøftekanten etter tegn på sammentreffet.

Med livet som innsats fant jeg omsider noen rester etter knust glass fra den aktuelle bilen, men det var ingen blod- eller hårrester å se i den knusktørre veibanen. Det var imidlertid gode avtrykk av hjorten som hadde hoppet over gjerdet på andre siden av kollisjonsstedet.

Etter å ha funnet sporstart selet jeg opp Haley og satte henne på. Hun var konsentrert helt fra start og fulgte sporet sikkert med stor arbeidslyst. Dyret virket sprekt og vi kunne følge ferske spor. Det var ikke mulig å komme helt innpå dyret, men det var ingen tegn til at dyret hadde lagt seg ned på noen punkt. Vi fulgte på i 45 minutt i bratt terreng og hjorten holdt stø kurs oppover.

Sjåføren beskrev at det var hjorten som hoppet i bilen og deretter sprang videre. Det er likevel ikke mulig å fastslå sikkert at dyret ikke var skadet selv om det virket sprekt og hverken hår eller blod var å finne.  Med indre skader kan et dyr legge seg ned senere, men mye tyder på at hjorten her var heldig. Jeg regner med at kontaktpunktet har vært klauvene grunnet skadene på forskjerm og lykt.

Ellers byr et søk langs trafikkert vei på mange utfordringer og ekvipasjene som er ute har en farlig jobb. Det er et instendig ønske om at andre som ferdes på veien tar hensyn. Skulle du være så uheldig en gang å trenge hjelp i en lignende situasjon, så er oppfordringen å merke det aktuelle stedet. Det finnes merkebånd å få kjøpt, men den gule vesten som bilen din alltid skal være utstyrt med, fungerer også utmerket.Glassrester etter sammentreff med bil

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar