torsdag 13. oktober 2016

Hva er disse små rådyrene laget av?


Fikk telefon fra Sporhundsentralen i dag morges. En bilist hadde observert et halvdødt rådyr i veigrøften. Haley tok opp dyret ganske raskt, men det viste seg at den unge råbukken var langt fra døende.... Tross de store skadene det viste seg den hadde.

Høyre bakbein

Etter en forholdsvis rask forfølgelse med full los, klarte Haley å stoppe bukken slik at jeg fikk avlivet den. Det viste seg at bukken hadde en stygg gammel påkjørselsskade med blant annet åpent brudd i venstre bakfot, høyre bakfot var helt stiv og kunne ikke bøyes.

Høyre framfot
Høyre forfot var også helt stiv og hadde tydligvis ikke blitt brukt på en stund, da naglen som bildet under viser, hadde vokst seg lang. Det vil si, det var bare en framfot som var intakt.

Utrolig at et dyr med så store skader, kan forflytte seg så raskt og langt. De er noen skikkelige tøffinger disse rådyrene, det har vist seg i flere sammenhenger jeg har vært bort i. Heldigvis fikk vi gjort slutt på lidelsene denne gangen. Samtidig var det en stund nå siden Haley hadde vært i aksjon sist, og det er godt å holde hunden skarp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar