fredag 2. september 2011

Bestått!

Foto: Dag Arne Matre
Haley viste at hun er en verdig ettersøkshund i går. For noen uker siden klarte Haley blodsporprøven, og jeg manglet nå kun fersksporprøven. Forrige gang vi gikk opp til denne prøven ble Haley diskvalifisert for høyt tempo,  men denne gangen gikk det helt supert. Jeg var mer bevisst på vurderingskriteriene og  hadde ingen problemer med å justere farten til Haley i sporet. Sammen med dommer Dag Arne Matre, startet vi sporing av en voksen hjortebukk tidlig om morgenen. Sporet var ca 1,5 time gammelt. Den røde linjen på bildet er fra GPS som dommeren bar.

Haley hadde veldig godt fokus hele tiden gjennom myrer, lyng, brake, sikkagranfelt og glatte berg. Hjorten hadde hoppet over et gjerde til et sauebeite med en flokk sauer, men Haley som normalt er veldig nysgjerrig, enset ikke dyrene.  Etter 60-70 meter sporet hun hjorten ut av beitet igjen.

Kravet til fersksporprøven er at hunden må spore i minst 30 minutt. Sporet skal være minst 1 time gammelt. Etter 1,2 km ble derfor Haley tatt av sporet etter et godkjent søk. Av dommer fikk hun "meget godt" på sporstart, tempo, konsentrasjon, vilje og helhetsinntrykk, mens prestasjonen ble vurdert som "utmerket"på tapsarbeid og arbeidsmåte. Hun skåret totalt 9 av 10 poeng. Vi er svært fornøyd med Haley og den utviklingen hun har hatt.

Nok en gang vil vi takke dommerene Dag Arne Matre og Helga Mari Tessem som bruker så mye av sin fritid til dømming av sporhunder.

3 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS från syster Hilda o pappa Albin!

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Vi er veldig stolte over at Haley er så dyktig og hun nå blir godkjent ettersøkshund. Ble noe godt i matskåla den dagen....

    SvarSlett