søndag 16. september 2012

Fra ettersøk til Cert

Haley med dagens premiering

At vi føler oss mer hjemme i sporet enn i ringen er ingen hemlighet, og etter et søk på fredag kveld måtte Haley igjennom en grundig vask før hun var presentabel.

Dagen startet 05.00 idag på vei til NKKs utstilling på Orre i Rogaland. Dommer var Niels Brandstrup.

Haley fikk god kontakt med dommeren, hun ville helst kose med han da hun entret ringen. Det var visst ikke så ofte han møtte en så "glad" Bayer, som han sa. Haley er jo mest vant til å springe fritt og i 12 meter sporline og ikke fot, så det gikk på kryss og tvers. Mye lukter..... Likevel fikk hun vist hvor fin hun er.

Ellers var det en åpen bedømming hvor dommeren ropte ut sine vurderinger til alle tilskuerne i ringen. Det var veldig interessant å høre hvordan han bedømte de andre hundene.

Når det gjaldt Haley gjorde han tilskuerne oppmerksom på at dette i utgangspunktet er en rase som er svært skeptisk, og at det var skjelden å se et så godt gemytt. "Bare det var verd å avle på", sa han. Ellers forklarte han også at noen kanskje observerte at hun var litt høy bak, men at det var slik denne rasen skulle være - så han holdt nærmest undervisning for tilhørerne.  Han sa også at han syntes hun er litt for feit..... men skrev ingenting om det i kritikken. Hun er jo veldig aktiv, men det er mulig hun får litt for stort "utbytte" i hjortejakta....


I kritikkskjema skriver dommeren:

"Supert gemytt, vakkert hode, flott overlinje. Fine rette forben og effektive bevegelser."

Haley fikk BIR og Excellent i kvalitetklasse i tillegg til Cert (CACIB) som betyr hun holder internasjonal Championkvalitet.



Det er godt det ikke er eieren som premieres for oppreden pedocken....

2 kommentarer:

  1. Hej! Det har ju blivit riktigt bra på alla fronter - spår, eftersök, HD och nu utställnig :) Hälsningar Eva L, Sverige

    SvarSlett
  2. Tusen takk Eva :) Ja, Haley blir bare bedre og bedre. Vi er veldig fornøyd med henne :)

    SvarSlett