tirsdag 10. september 2013

Tre bukkene bruse + 1

Ettersøksrifla fikk seg en tur i dusjen etter søk i tett kratt
Også i går kveld ble jeg oppringt nokså sent for et ettersøksoppdrag. Jegeren hadde skutt en staselig bukk,  men de hadde vært tre bukker i følge. Jegeren kunne fortelle at bukk nr. 1 fallt på stedet. Han rettet da et skudd not bukk nr 2, som tok veien til skogs sammen med bukk nr. 3. En bukk nr. 4 var også blitt observert vandrende mot de to andre.

Det er da vi kommer inn i bildet, og det første jeg gjorde var å ta Haley til skuddplassen. Dyret hadde ikke vist noen form for skuddreaksjon, og det var i utgangspunktet usikkert om dette var et treff.

Haley markerte ikke blod, men fulgte sporet der dyrene hadde tatt veien. Terrenget var særdeles bratt og uframkommelig. Det bar gjennom braka og sikagranfelt, og videre oppover i bratt li. Sporene var helt ferske og jeg lette etter skuddtegn på steder der dyret hadde hoppet i terrenget, over nakne berg og mellom trestammer. Det var ingenting å se.  Etter å ha fulgt dette sporet en god halvtime, gikk vi tilbake og gjorde nye søk på skuddplassen.

I alt fant vi ferske spor fra tre dyr, noe som stemmer med jegerens observasjoner, men det var ingen ting som tydet på at noen av dyrene var skadet. Etter mer enn 2 1/2 time besluttet jeg å friskmelde dyret. Da var det bare å komme seg hjem i dusjen og telle flått....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar